2016. május 6., péntek

Tragikus tévedés

Oswald Chambers írja a "Krisztus mindenek felett" áhítatos könyvében: " Jézus azt mondta:"Menjetek és tegyetek tanítványokká minden népeket (Máté 28:10), és nem pedig ezt: "nyerjétek meg őket saját véleményeteknek". Ebből ezt hallom: "Ne tegyétek embereket baptistákká, reformátusokká, római,- vagy görög katolikusokká, evangélikusokká, vagy karizmatikusokká. Hanem tegyetek őket tanítványokká! Vezessetek az emberek hozzám és én személyesen fogom tanítani őket." 
Milyen tragikus tévedés az emberek részéről az egyházhűség gondolatának a félreértése. "Ne hagyjátok a gyülekezeteiteket, mint ahogy egyesek szoktak!" - kellett hallgatnunk vasárnapról vasárnapra, amikor a kis posztbaptista gyülekezetünkből kezdtek szállingózni az emberek. "És most kérdezem a megkeresztelt gyermek szüleitől, megígérik-e, hogy a gyermeküket hitre és a magyarországi református egyházhoz való hűségre nevelik?" - kérdezi a református lelkész a kisbaba megkeresztelésekor. "Megígérjük!" - mondják szülők, és jó, ha nem gondolják komolyan. 
És így tovább, és így tovább. Ne menj a "Felház"-ba, mert elszoktatják a gyülekezettől!" "Maradj baptista, mert ez az igazi!" "Vigyázz vele, mert pünkösdi!" Darabolják a Krisztus Testét, és csodálkoznak, miért ilyen kevés a Krisztus tanítványa Magyarországon vagy Európában. Mert nem azt csinálják, amit Krisztus mondott. Az, hogy ezt pont a lelkészek, lelkipásztorok, papok és főpapok teszik - ettől sem Krisztus, sem az Atya, sem a Szentlélek sem hatódik meg, sőt. Nagyobb büntetés vár azokra, akiknek sok adatott, mint azokra, akiknek kevesebb. Ez az emberek, Isten embereinek tragédiája, és Krisztus fájdalma. Mert kénytelen lesz megbüntetni azokat a szolgákat, akik bár ismerték az akaratát, kicsavartak a szavait, félreértették, és másoknak félremagyaráztak, a Lukács 12:47 alapján mondom ezt: "Az a szolga, aki ismerte ura akaratát, és nem teljesítette azt, vagy nem cselekedett akarata szerint, sok verést kap." (Lukács 12:47) Figyelem! Nem koronát, hanem verést, méghozzá sokat......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése