2016. május 9., hétfő

Mint a Nap a Földdel

Törődik a Nap a Földdel? Igen, törődik  - küld az életet adó fényt és melegséget. Hogy örülünk, hogy reggel már nem fagy be az ablak! Ha nem tenné, megszűnne az élet.

Törődik az eső is a földekkel? Hogyne, törődik  - küld az életet adó víztömeget a növényeknek és mindennek, ami él. Ha nem tenné, megszűnne az élet. Kanadában erdőtűz emészt hatalmas területeket, ott nagyon várják most az esőt, imádkozunk is sokan Istenhez az esőért.

Függ-e a Nap a Földtől? Nem igazán. Küldi a fényét és a melegét mindenkinek. Fel lehet lázadni a Nap ellen, nem kell a Nappal egyetérteni, akkor is teszi a dolgát. Le lehet takarózni, le lehet menni a pincébe, a Nap akkor is küld a fényét és a melegét a Földnek, mert Nap.

Függ-e az esővízzel terhelt felhő az alatta lévő mezőtől? Nem igazán. Lehet fenyőültetvény alatta, de lehet napraforgó ültetvény vagy szőlő, nem tesz különbséget, küldi lefelé az esőt, végzi a munkáját. Fel lehet lázadni az eső ellen is, lehet védekezni, lehet ellenkezni, az eső akkor is esni fog, mert eső.

Így vagyunk mi is, Isten gyermekei ebben a világban. Bennünk van az Isten, Jézus Krisztus Szelleme által. Bennünk van Isten fénye, Isten melegsége, és Isten esővize. Isten rajtunk keresztül ad fényt és melegséget az emberek reménytelenségtől és halálfélelemtől sötét és hideg szíveikbe, rajtunk öntözi meg a kiszáradt lelkeket és életet fakaszt ott, ahol nem volt.

Függ-e a munkánk az emberek befogadó készségétől? Nem igazán. Lehet evangéliummal ellenkezni, lehet harcolni ellene, el lehet rejtőzni előle - úgy mint a Nap a Földdel, az eső a földekkel, nekünk is törődnünk kell azzal, hogy elvégezzük a munkánkat: elvetjük az örök élet magjait, megöntözünk az örök élet magjait, és ápoljuk az örök élet magjaiból kikelt növényeket. Törődjünk az emberekkel - úgy mint a Nap a Földdel, és mint az eső a földekkel. Így áldott lesz a föld és termőföld lesz belőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése