2016. május 7., szombat

Követni Krisztust - növekedni

Követni Krisztust azt jelenti, növekedni Krisztus személyének megismerésében. Krisztus nagysága olyan, hogy ha milliárd évig élne az ember, akkor sem lenne elég Krisztus személyének teljes megismeréséhez. Ha nem ismerjük meg nap, mint nap valami újat Krisztusból, akkor nem követjük Őt igazán. Legfeljebb követjük Krisztusról alkotott gondolatainkat. De nekünk Krisztust kell követnünk, nem a saját gondolatainkat. Krisztust követve változunk. Napról napra, ismeretről ismeretre, állandóan elveszítjük valamit önmagunktól, és helyette felvesszük valamit Krisztusról, így követjük Őt. Így újulunk meg, így leszünk erősek - mert Krisztus minket megerősít. Így leszünk értelmesek - mert Krisztus mondta, ha követjük őt - világosságban fogunk járni, vagyis bármilyen ismeretlen helyzettel, megoldhatatlan vagy átláthatatlan helyzettel kerülünk szemben, nem kell megállnunk, mehetünk tovább, kérve Krisztustól, tegye világossá mindent.
Ha eldöntjük, hogy napról napra növekedni fogunk Krisztus személyének megismerésében, lesznek útitársaink. akik szintén törekszenek arra, hogy Krisztusból minden nap valami újat ismerjék meg. Nem klubtagok, nem haverok, nem elméleti teológusok, hanem testvéreink - ugyanannak a Testnek a tagjai, ugyanannak a Vérnek a csatornai. Azok, akik esznek Krisztusból és isznak Krisztusból. Akik benne vannak Krisztusban és akikben Krisztus benne van. Mert Krisztust csak azok ismerhetik meg, akiknek Ő megengedi.
Ha Krisztus nem akar válaszolni, nem fog. Krisztushoz kérdéssel fordultak az emberek, és voltak, akiknek nem mondott semmit. Mert látta, hogy igazából nem érdekli, és véletlenül sem akarják megváltoztatni a gondolkodásukat és az életgyakorlatukat. Krisztust - nem Krisztusról szóló információt ( "Krisztus nyomán", "Isten nyomai után" és a többi tanulmánynak semmi köze Krisztus megismeréséhez )- , hanem magát Krisztust valóságosan csak akkor ismerhetjük meg, ha Krisztus szóba áll velünk. Ő maga mond el nekünk magáról, a bennünk lévő Szellemén, a Szent Szellemen keresztül. Nincs más mód Krisztus megismerésére. Arról pedig, hogy Krisztus kivel áll szóba, maga az Atya dönt, az Isten. Nem tudjuk rávenni Krisztust, hogy mutatkozzon már be a hitetlen családtagjainknak. Nem tudjuk rávenni hitetlen családtagjainkat, hogy mutatkozzanak már be Krisztusnak. Kérnünk kell az Atyát, hogy mutassa be Krisztust hitetlen családtagjainknak. Ezt kérhetünk és ezt kérnünk kell, ez a szolgálatunk.
Ha eldöntjük, hogy napról napra növekedni fogunk Krisztus személyének megismerésében, három biztos ellenségre kell számítanunk. Az első - mi magunk, a régi természetünk. A második - a Sátán uralma álló világ. A harmadik - maga a Sátán, közvetlenül. Erről később, talán a következő bejegyzésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése