2016. május 11., szerda

Akarsz-e meggyógyulni?

Amikor látta Jézus, hogy ott fekszik, és megtudta, hogy már milyen hosszú ideje, megkérdezte tőle: Akarsz-e meggyógyulni? János 5,6 

Már több, mint 24 éve vagyok Krisztusé. Ez hosszú idő. Több, mint 24 éve minden vasárnap ott vagyok a gyülekezetben, hallgatom az Isten Igéjét, együtt imádkozom a testvéreimmel. Több, mint 24 éve minden vasárnap énekkel dicsérem az Istent, többi testvérem együtt. 24 év alatt számtalan jó igehirdetést, tanítást, bátorítást, buzdítást, bizonyságtételt, imádságot hallottam meg. És több, mint 24 éve minden nap kinyitom a Bibliámat, és olvasom. 

24 év hosszú idő. 24 év alatt természetes szinten is a csecsemőből fiatal felnőtt lesz, kialakult személyiséggel, teherbírással, és ennek megfelelően a felelőssége is teljes. 24 év nem csak megengedi, hanem megköveteli, hogy az emberben kialakuljon határozott kép arról, hogyan gondolkodik az Isten, mit tanít Jézus Krisztus, és hogyan dolgozik a Szent Szellem.  24 év alatt, ha az ember benne van a hit mindennapi gyakorlásában, az Igével és a testvérekkel való folyamatos szeretet,- és ima közösségben, kialakulnak és szilárddá válnak olyan meggyőződések, amelyek megakadályozzák az ember elbizonytalanítását, az Isten akaratától való eltávolodását, visszaönállósítását. 

24 év még nem a hegy csúcsa, de már nem a völgy alja. Egy fajta domb, ahonnan már lehet látni valamit. Isten vitte fel erre a dombra, Jézus Krisztus vezette oda, és a Szent Szellem fáradozott érte. 24 év felelősség is - már nem mondhat az ember: "Bocsánat, még olyan kezdő vagyok!", ezt a mennyben már nem fogadják el. Nem kapaszkodhat már a "nagyok" nadrágjába, nem hivatkozhat igazán már senkire: sem a gyülekezet aktuális állapotára, sem a környezete esetleges oda nem figyelésére, de a saját rossz lelki állapotára sem. 24 évi Krisztus követése után már nem igazán. Már ott van az ember a domb tetején, ahonnan láthatja és, ha nézi, és ahova hívhatja a többiéket, ha hívja. 

Itt, ezen a helyen állva, odafordulok Hozzád, kedves Olvasóm és kérdezem:"Akarsz-e meggyógyulni?" 24 év alatt soha nem hallottam az igehirdetőt feltenni ezt a kérdést vasárnap a gyülekezethez, és 24 év nem volt elég arra, hogy megértsem, miért. Akarsz-e meggyógyulni? Igen, vagy nem? Ha nem vagy beteg, ne akarj beteg lenni, maradj egészséges, nem tiéd a kérdés. A kérdés ahhoz szól, aki beteg. Főleg ahhoz, aki már régóta beteg. Bármilyen betegség megtámadta a testedet, kérdezem: "Akarsz-e meggyógyulni?" Nem kell, hogy keresztény legyél, nem kell, hogy templomba járj, nem kell, hogy valami fogalmad legyen a Bibliáról, sőt, nem kell, hogy Krisztusról legyen valami fogalmad. Nem kell, hogy jó ember legyél. Az kell, hogy beteg legyél és hogy válaszolj erre a kérdésre, itt és most: "Akarsz-e meggyógyulni?" Meggyógyulni azt jelenti, hogy már nem leszel beteg. Meggyógyulni azt jelenti, hogy már nem lesz szükséged mások segítségére, hanem te fogsz tudni másokon segíteni. Akarsz-e ?

Akarsz-e egészséges testet? Ezt most Krisztus kérdezi Tőled, akinek a Szelleme bennem van. Ha válaszolsz, nem nekem válaszolsz, hanem Krisztusnak. Ő nem ember, Ő Isten. Ő nem erkölcstan tanító,Ő Isten. Jézus azért jött, hogy bűneinket megbocsássa és a betegségeinket meggyógyítsa. Ő nem kér Tőled most semmit, csak egyet - válaszolj: "AKARSZ-E VÉGRE MEGGYÓGYULNI?"   







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése