2016. május 3., kedd

...Mindenkit várja Jézus? Nem, nem mindenkit.

„Egyenes haladás törvénye”

Ha egyenesen akarunk haladni az életben, ne a magunk körül forogjunk, hanem Jézus Krisztus körül, Szent Szellem vezetését kérve. Ne a magunk bajaival, örömével, vagy a magunk lelki-testi állapotával kössük le a gondolatainkat, hanem Jézus Krisztus parancsainak megértésével és végrehajtásával. Miért Jézus Krisztussal? Mert eleve Jézus Krisztussal kezdődik az élet, Ő az élet Alfája. Ha reggel kávét készítesz magadnak, először vizet forralsz fel, ezt a lépést nem hagyhatod ki, egyébként sosem lesz kávé a csészédben. Így a Krisztust sem hagyhatod ki, ha élni akarsz. Mivel Krisztus élet fejedelme, ezt mondja róla a Biblia és nem hazudik, Krisztus az a személy, aki parancsol az életnek. És az élet engedelmeskedik Krisztus parancsainak és oda megy, ahova küld, és azokba költözik, akikbe beparancsol.
Itt vagyok én például. Vagy itt van például Boros Lajos testvérem, remélem nem haragszik, hogy vele is példázom és egyet ért azzal, amit mondok. Bennünk nem volt élet úgy igazából addig, amíg Jézus Krisztus parancsa alapján a Szent Szellem nem fecskendezte belénk, mert kértünk, hogy tegye meg. Azért kértünk, mert többé nem akartunk saját magunk életét élni, mert megint csak a Szent Szellem segítségével világossá vált számunkra, hogy a saját életünk tulajdonképpen életveszélybe sodor minket menthetetlenül. Ezért egy pillanatig sem akartunk már a saját életünket, hanem Jézus életét akartunk és kértünk. Jelentkeztünk Jézus Krisztusnál életéért, cserébe felajánlottunk a saját, életveszélyes életünket. És Jézus Krisztus örömmel elfogadta az ajánlatunkat, parancsot adott az a Szent Szellemnek, aki az élet közvetítője, hogy menjen belénk és töltse ki ránk Jézus Krisztus életét. A Szent Szellem belénk költözött, belesétált a legbelső szobánkba, a szellemünkbe, egyben életre keltve azt. Felkapcsolta a világítást, elindította az élet motorját. Azóta van bennünk élet, azóta vagyunk elevenek az Isten számára, és igazából azóta vagyunk normális, értelmes és hasznos tagjai a társadalomnak. Azóta béke van közöttünk és Isten között, sőt, olyan hatalmat és tekintélyt adott nekünk Jézus Krisztusban a szellemi világ fölött, amilyen csak a gyermekei bírhatnak. És azóta háború van közöttünk és a Sátán között, aki Isten gyűlölt ellensége, mert nem csak gyermekei lettünk Istennek, hanem szövetséges katonai is, ez is beletartózik ebbe az új életbe.

És azóta egyenes mozgásban vagyunk, haladunk előre és előre. Mert Jézus Krisztus Szelleme nem csak eleven állapotot hozott létre bennünk, hanem elindított és vezetve kísér minket egy bizonyos irányba – haza felé, az élet országa felé, az atyai otthonunkba, ahol az Atya és Jézus Krisztus vár minket.  Mert Jézus Krisztus nem csak Alfája az életnek, hanem Omegája is, Ő indít az elején és Ő várja a végén. Mindenkit? Nem, nem mindenkit. Csak azokat, akik az Ő útján járnak, és akikben az Ő élete van. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése