2016. szeptember 21., szerda

Még tart a felvétel, még lehet csatlakozni!

    "Megfogtak tehát (Pált), és az Áreopágusra vitték, ezzel: "Szeretnénk tudni, mi ez az új tanítás, amelyet hirdetsz? 
     A mi fülünknek idegen dolgokat beszélsz, mi tehát meg akarjuk érteni, miről van szó.
    Az athéniek ugyanis mindnyájan és az ott lakó jövevények azzal töltötték minden idejüket, hogy valami újságot mondjanak vagy halljanak. 
    Erre Pál megállott az Áreopagus közepén, és így szólt: Athéni férfiak, úgy látom, hogy ti minden tekintetben nagyon istenfélők vagytok.
    Mert mikor bejártam és szemléltem szentélyeiteket, egy olyan oltárra is akadtam, amelyre ez volt írva: AZ ISMERETLEN ISTENNEK. Akit ti tisztelitek, anélkül, hogy ismernétek, azt hirdetem és nektek. 
    Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami abban van, a mennynek és a földnek Ura nem lakik kézzel csinált templomokban. 
    Emberi kéz szolgálatára sem szorul, mintha valami nélkül szűkölködnék, mivel Ő ad mindennek életet, leheletet és mindent. 
   És az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakjanak az egész föld színén: meghatározta előre rendelt idejüket és lakozásuk határait azért, hogy keressék az Istent, ha talán kitapinthatnák Őt és megtalálhatnák. Bizony, nincs Ő messze egyikünktől sem, mert Őbenne élünk, mozgunk és vagyunk. A ti költőitek közül is ezt mondták némelyek: "Az Ő nemzetsége vagyunk." 
   Mivel tehát az Isten nemzetsége vagyunk, nem szabad azt gondolnunk, hogy az istenség aranyhoz vagy ezüsthöz, vagy kőhöz vagy az emberi művészet és elképzelés valamely alkotásához hasonló. 
   A tudatlanság időszakát eddig ugyan elnézte az Isten, de most már azt parancsolja minden embernek mindenütt (itt és most is: ZsV), hogy térjenek meg, mert meghatározott egy napot, amelyen majd megítéli a földkerekséget igazságosan egy férfiú által, akit erre rendelt. Bizonyságot adott erről mindenkinek azzal, hogy feltámasztotta Őt a halálból. 
   Amikor azonban a halottak feltámadásáról hallottak, némelyek gúnyolódtak, mások pedig azt mondták: Majd még meghallgatunk téged e dolog felől. 
    Így Pál távozott közülük. 
    Néhány férfi azonban csatlakozott hozzá, és hívővé lett. Ezek között Diénes, a legfőbb törvényszék bírája, és agy Dámáris nevű asszony, és velük együtt mások." ( Ap.csel. 17:19-34.)

Akihez a legfelsőbb bíróság bírája akkor csatlakozott, ahhoz ma is lehet csatlakozni, még tart a felvétel. Ma még tart.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése