2016. szeptember 15., csütörtök

Hogy nézel Jézusra?


  "Jézus továbbment onnan, és két vak férfi ment utána. Folyton ezt kiabálták:"Dávid fia, könyörülj rajtunk!"
   Amikor Jézus bement egy házba, követték a vakok is. Jézus megkérdezte tőlük: "Hiszitek-e, hogy meg tudom tenni, amit kértek?"
    "Igen, Uram!" - válaszoltak. Jézus megérintette a szemüket, és ezt mondta nekik:"Legyen a hitetek szerint!" Ekkor helyreállt a látásuk. Jézus szigorúan rájuk parancsolt: "Vigyázzatok, meg ne tudja senki!" Ők mégis elterjesztették Jézus hírét az egész vidéken. 
    Amint felmentek, hoztak Jézushoz egy embert, aki néma volt, mert egy gonosz szellem lakott benne. Jézus kiűzte belőle a gonosz szellemet, mire az ember megszólalt. A tömeg csodálkozva mondta:"Ilyen dolog még soha nem történt Izráelben!"
    A farizeusok azonban ezt mondtak:"A gonosz szellemek fejedelmének segítségével űzi ki a gonosz szellemeket." ( Máté 9:27-34 )

    Az emberek háromféle módon néztek Jézusra. 
  A vakok mindenható Istent láttak benne - ezért könyörögtek hozzá a gyógyíthatatlan vakságuk meggyógyításáért. Mivel hittek benne, látóvá váltak, megszabadultak a vaksággal járó szörnyű kiszolgáltatottságtól - megláttak, milyen színű a virágzó meggyfa! Jézus ma is gyógyít azokat, akik mindenható Istent látják benne - mert Ő ma is az.
   A tömeg nem Istent, hanem csodatevő embert látta benne - ezért csodálkoztak a csodáin, de nem könyörögtek semmiért. Nem is használt nekik Jézus semmit. A tömeget mindig ez jellemzi, ma is: történt ma valami?
     A farizeusok irigyelték a népszerűségét és ellenséget látták benne - ezért mindenáron le akartak járatni mások előtt és kerestek alkalmat, hogyan öljék meg. Ma is vannak azok, akik kifejezetten halálra keresik Jézust - aki ma az Ő Testében él, a tanítványaiban. Ma is vannak, akik titokban vagy nyilvánosság előtt próbáljak lejáratni keresztényeket, vagy fizikailag megsemmisíteni őket. De hiába - anno a farizeusok megszégyenültek, amikor Jézus feltámadása által kiderül, hogy a halálnak nincs hatalma fölötte, sőt sokan Jézus gyilkosai közül tanítványai lettek. Ma is hiába üldözik halálra bennünket - halál nem uralkodik rajtuk sem, akik Krisztusban vagyunk - ha adott esetben megölik a fizikai testünket - ha ezt az Urunk megengedi - akkor majd a feltámadásunkkor kiderül, hogy nem volt annyira komoly - az élet és a halál Ura, ami Istenünk, a Fia halála és feltámadása által a mi halálunkat is legyőzte a golgotai kereszten és a feltámadásakor ezt be is bizonyította. Ámen.
    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése