2016. június 25., szombat

Ha valakinek nincs

Krisztus soha nem kér abból, ami nincs. Ő tudja igazán, mink van nélküle és abból kér mindent. Krisztus első tanítványai nem munkanélküli teológusok voltak. Volt szakmájuk, volt megélhetési forrásuk, volt családjuk és kapcsolatrendszerük. Éltek és boldogultak, Krisztus nélkül is, Krisztus előtt. 
Krisztus után minden odaveszett. Oda a szakma, oda a kapcsolatrendszer. Krisztussal való folytonos utazások miatt Péternek már esélye se volt a hajóra vigyázni, távolból sem irányíthatta már többé a vállalkozását. 
Így van ma is. Krisztus jön és elkéri mindent. Minden alatt mindent kell érteni. És ha még semmid nincs, sem vagyonod, sem szakmád, sem boldog család, sem jól felépített vállalkozásod, vagy komoly áron kialakított kapcsolatrendszered - akkor Jézus nem ezeket kérni, hanem megvárja, sőt segíti, hogy felépíthess, utána elkéri. Könnyű odaadni az a pénzt, ami nincs, vagy amit bűnnel szerezte az ember. Azt a pénzt, amit becsületes munkával, Isten áldásával szerezte meg az ember, azt már nehezebb. Megfordul, hogy a Sátán van a dolgok mögött, karizmatikus mozgalmakban azonnal szellemi hadviselésbe fognak, ha valami negatív fordulat jön az anyagiak vagy egészség terén. Sokszor viszont csak az van, hogy Jézus elkéri. Elkéri boldog házasságodat. Nem rosszat, hanem boldogat. Ha valakinek sosem volt boldog a házassága, nem tudja, mit jelent odaadni Jézusnak. Az anyóst azt mondják, könnyű meggyűlölni, ebben sokan szívesen engedelmeskednek Isten parancsának. De a szeretett feleséget, szeretett gyermeket? Ábrahám ismeri ezt az érzést, Jób is. Amikor ott állsz Isten előtt és kérdezel: Uram, te adtad nekem őket, hol vannak? Hol van az a boldogság, az az öröm? Kezdesz hadonászni az ördög ellen, megkötözöd kezét-lábát, meg sem mer moccanni. De az évek telnek, és a helyzet pedig ugyanilyen mozdulatlan, mint a megkötözött démonok. Lassan rá kezdesz jönni az igazságára: nem a Sátán, hanem maga az Úr Jézus elkérte ezeket. 
Ha valakinek soha nem volt nagy vagyona, nem tudja, mit jelent lemondani arról, legfeljebb csak elképzeli. Ne mondja tehát, hogy ő nagy odaadó - legyen meg először nagy vagyona, majd el fogja kérni Jézus, akkor mondhatja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése