2016. április 24., vasárnap

"Kétfajta özvegyasszony"

      Özvegy és özvegy között nagy különbség van, Pál apostol szerint. Az egyik az élő, a másik élő halott. Így írja erről Pál apostol Timotéusnak: "Az az özvegyasszony, aki teljesen egyedül van, Isten gondviselésére bízta magát. Az ilyen özvegy éjjel-nappal imádkozik és könyörög Istenhez. Az olyan özvegyasszony azonban, aki csak az élvezeteket hajszolja, már életében hallottnak számít." ( 1. Tim. 5:5-6 ) 

     Életében halottnak számítani - rettenetes sors. Ilyen özvegyek nincsenek a környezetemben. Viszont van a gyülekezetemben olyan özvegyasszony, akinek az imádságát úgy lehet inni, mint kristálytiszta vizet, mert nincs benne egyetlen fölösleges szó. Mindig várom az imádságát, és mindig felemelkedek szellememben az imádsága végére, mindig valamiképpen közelebb kerülök Istenhez. 

      Nagy áldás egy élő, magát teljesen Isten gondviselésére bízó özvegyasszony. Anna prófétanő is ilyen özvegyasszony volt, aki ki sem ment a templomból, hanem éjjel és nappal böjtöléssel és imádkozással szolgált. ( Lukács 2:36 ) Nagyon fiatalon elözvegyült, de mégsem ment férjhez, hanem Isten lett a férje. Meg is lett eredménye a hűséges szolgálatának, abban a megkülönböztető megjutalmazásban részesült, hogy személyesen üdvözölhessen a Messiást és prófétálta a szolgálatáról, vigasztalva a szabadításra váró honfitársait. 

      Özvegyekről és árvákról Isten különösen odafigyel - a Bibliában végig lehet ezt nyomon követni. "Árváknak atyja, özvegyek védője az Isten szent hajlékában". ( 68. Zsoltár, 6. ), "A gőgösek hazát összedönti az Úr, de megszilárdítja az özvegyek határát".( Pldb. 15:25 ). Jézus szegény özvegy két fillérjéről mindenki tudja. 

        Úgy látom az Igéből, özvegység nagy lehetőség komoly szolgálatra egy hívő asszony számára. Amíg férje volt, férje felé volt az első számú szolgálata. Miután a férje az Úrhoz költözött, felajánlhatja a szolgálatát, sőt egész lényét teljesen Istennek. De mehet férjhez is, ha így vezeti az Úr. A lényeg, hogy ne maradjon uratlan, élvezetek rabja, mert akkor bekövetkezik rajta, amit mondott Jézus:"jobb lett volna annak az embernek, ha meg sem születik".   

       

     


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése