2016. április 29., péntek

Hogyan vezessük embereket Krisztushoz ?

"Hogyan vezessük embereket Krisztushoz?"

Közülünk sokan úgy gondolhatják, szomorúan: "Még senkit sem vezettem Krisztushoz, még senki sem tért meg a szavaimra. Biztos valami baj van velem, vagy még mindig kevés a hitem. Vagy valamilyen bűn ott lopódzik a szívem mélyén, és nem veszem észre. Vagy nem ott vagyok, ahol Isten látni akar: nem abban a gyülekezetben, nem abban a városban, nem abban az egyházban stb..."

Meg szeretném nyugtatni: Krisztus a munkáját csapatokon keresztül végzi, ebbe beletartózik a megtérések megmunkálása is. Sosem egy szál evangélista vagy egy szál bátor hitű ember munkája ez. Ebben a munkában benne van először is maga Isten: Ő adja a növekedést. És ebben a munkában van sok-sok ember is.

Az egyik imádkozik, a másik szavak nélkül ott van és "csak" önzetlenül segít valamilyen ügyben, a harmadik kérdésekre válaszol, a negyedik valamilyen olvasnivalót ad, a negyedik elhívja házi csoportjába vagy keresztény koncertre, az ötödik ott ül a szobájában és dicsőítő dalt ír, a hatodik ezt a dalt a színpadon elénekli, közben  azt sem tudja, hogy ő is benne van a" munkacsoportban", a nyolcadik Isten Igéjével szolgál a gyülekezeti vasárnapi istentiszteleten, (ahova a hetedik meghívta!).

Hány embert számoltam össze? Már nyolcnál tartok! Általában még többen vagyunk: többen imádkozunk, többen válaszolunk a kérdésekre, többen tesszük bizonyságot egy-egy embertársunknak, többen írunk énekeket, (vagy feljegyzéseket a facebook-on). Mindezmögött Istenünk minket szorongató szeretete van, és minket szorongató szeretet Ő maga, a Szeretet,  Aki egész világra kiterjedő csapatát építette fel: Krisztus Testét. Olyan erős ez a csapat, hogy maga a pokol sem bír ellene, hiszen maga a Szentlélek vagy a Szent Szellem személyesen jelen van a csapatban. A Szent Szellem ereje feltámasztotta Krisztust a halálból, ha csak ezt az egyet nézzük, akkor is azt kell, hogy mondjuk: "Ez nem semmi!"

Visszatérve tehát: ne keseredjünk el, ha még senkit sem vezettünk kéz a kézben Krisztushoz és már 20 évesek vagyunk :-) - nem mindenkinek feladata ez, akkor sem ha látszólag igen, de ebben a munkában mindenkinek van feladata, amit maga a Szentlélek ad. Végezetül: Ízleljük meg Pál apostol a Rómaiakhoz írt levél 12:3-8-ban található kijózanító szavait a Szent Szellem szolgálati ajándékainak és a szolgálatok különbözőségéről. Akár kívülről is megtanulhatunk ezeket a szavakat - "stresszoldó"-nak! :-)      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése