2016. július 6., szerda

Csak a bűnös ember lehet szent !

Tudjuk: "Minél erkölcsösebb lesz az ember, annál közelebb kerül az Istenhez." 
Ez az ördög hazugsága és az Isten megcsúfolása. Mert így az ember a tisztaság forrása, az Isten pedig csak kép a falon, vagy gondolat. Ezzel a hazugsággal millió embert már becsapott a Sátán és ma is az Isten gyermekei közül is sokan így gondolkodnak és így élnek, megtartva a kegyesség látszatát, de megtagadva annak az erejét.  

A helyzet pont fordítva van: "Minél közelebb kerül az Istenhez az ember, annál erkölcsösebb lesz." Krisztus szavai: "Jöjjetek hozzám, akik elfáradtatok és megnyugvást adok nektek." - Isten szavai. Nem azokat hívja, akik belefáradtak a szentségükben és erkölcsös életvitelükbe. Azokat hívja, akik belefáradtak sötét, erkölcstelen és ezért értelmetlen életükbe. Betegeket gyógyít és nem az egészségeseket tüntet ki "kiválóan egészséges ember" díjjal. Koszosakat tisztítja meg a Fia vérével, éheseket eteti meg a Fia testével, azokat, akiknek senki nem adná, mert undorítóak.  

Undorító. Mást jelent az ember számára és mást az Isten számára. Irgalmas szamaritánus példázata jól mutatja ezt. Undorító volt az összevert ember látványa az erkölcsös pap, dicsőítő zenész számára, ezért nem nyúltak utána, tovább mentek. Undorító az irgalom nélkül élő ember látványa az Isten számára, ezért sokan soha nem látják Istent. "Legyetek szentek, mert én szent vagyok" - nem az erkölcsi normák erőltetett megfelelésre hív, hanem arra, hogy hallgassunk, mit mond Ő, Szent Isten, és tegyünk úgy. Minél közelebb vagyunk a tűzhöz, annál jobban átjár annak melegsége. Minél jobban felmelegszünk, annál jobban melegíteni tudjuk a másikat, aki éppen hidegről jött. 

Minél jobban engedjük Krisztusnak, hogy világítsa bennünk, annál több világosság szűrődik ki az ablakokon: a szemünkön, a nyelvünkön, az egész viselkedésünkön, a személyiségünkön. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése